Serija X

terminali x1terminal x2terminal x3

Terminali X – X1, X2 i X3 su inovativni terminali za evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa savršeno pogodani u svim situacijama koje zahtijevaju kompaktne i robusne uređaje, bez gubitka u funkcionalnosti, tehnološkim rješenjima ili dizajnu. Zahvaljujući izvrsnom omjeru performanse / cijena, X1, X2 odnosno X3 je idealan instrument za primjene u kojima praćenje i kontrola ulaznih / odlaznih tokova ljudi traži jednostavno i korisnički orijentirano rješenje.

Tehnički opis terminala X1!
Tehnički opis terminala X2!

Terminali X

Terminali X odlikuju se velikim svijetlim ekranom na kojem su jasno vidljivi vrijeme, tip transakcije (razlog izlaska ili ulaska), smjer te rezultat transakcije koju prati i zvučni signal kao i svi parametri i postavke dostupne iz servisnog izbornika.

Uz osnovni ugrađeni čitač moguć je i priključak dodatnog vanjskog čitača iste (ili druge) tehnologije ili čitača otiska prsta (optički ili kapacitivni).

Terminali X1 imaju tipkovnicu koja se sastoji od 6 membranskih funkcijskih tipki uz ekran, terminali X2 imaju i 10 numeričkih tipki. Koristi se za unos razloga i PIN-a te u svrhu održavanja (servisni izbornik).
Vanjski USB priključak omogućuje pristup servisnim postupcima kao napr. transfer baze registracija.
Ugrađena baterija osigurava autonomiju u slučaju gubitka vanjskog napajanja. PoE (Power over Ethernet) 802.3.af je standardna opcija koja omogućuje lakšu i bržu instalaciju.
Komunikacijsko sučelje čine Ethernet 10/100 PoE kanal s TCP/IP HTTP protokolima za komunikaciju sa serverom i FTP protokolom za prijenos transakcija i konfiguracijskih parametara.
Kao opcija nudi se i ugrađeni modul za GPRS-GSM komunikaciju.
Ulazi/Izlazi: 1 interni relej koji je moguće koristiti za aktivaciju barijere ili zvučnog signala
Kao opcija se nudi externa kartica s 2 releja i 2 digitalna ulaza, čime se podiže razina sigurnosti pristupne točke jer je moguća ugradnja unutar štićene zone te je tako samo vanjski čitač – eventualno sam terminal dostupan neovlaštenim osobama.