Kontrola pristupa

Kontrola pristupa (BasysTime Access) je BasysTime modul namijenjen za zaštitu zgrada, objekata i/ili njihovih dijelova od neovlaštenog pristupa. Sustav omogućuje ulaz -pristup u određeni prostor – zonu odnosno prolaz/pristup u/kroz zonu isključivo za to ovlaštenim osobama u predviđeno vrijeme. Svaki događaj se zapisuje tako da se ulazne i izlazne registracije mogu koristiti i u modulu za evidenciju radnog vremena.  Pristup se dopušta ili sprečava automatskim djelovanjem sustava za kontrolu ulaza, aktiviranjem izvršnih elemenata u fizičkim barijerama. Najčešće se koriste električni prihvatnici ugrađeni u dovratke standardnih vrata i/ili upravljačke elektronike automatskih vrata, kolnih i pješačkih barijera (rampi i tripoda).

Kako bi se ostvario temeljni zadatak, kontrola prolaza u/kroz određenu zonu, definiraju se vremenska i prostorna ograničenja – zone. Korisnici sustava grupiraju se u pristupne grupe tako da im se ovisno o dodijeljenim pravima u određeno vrijemeomogućuje kontrolirani ulazak/izlazak u/iz određenih prostora. Uz generičku aplikaciju INTIS je razvio i specifične aplikacije za kontrolu ulaza / pristupa na stadion, događaj – event, klub, resort, teretanu ..
Tehnički opis sustava!
Online demo!

Korisnik: demo
Lozinka: demo

Kontrola pristupa - kartica

Kontrola pristupa – sklopovlje

Kontrola prolaza realizira se pametnim sklopovskim komponentama – čitači, kontroleri ili terminali i izvršnim uređajima (električni prihvatnici, barijere …). Svi naši kontroleri i terminali rade u on-line i off-line modu. Zahvaljujući komunikacijskim odlikama ulaze u definiciju  internet stvari (IoT – Internet of things).
Za identifikaciju se koriste različiti mediji – tokeni:
  • beskontaktne RFID kartice (privjesci, narukvice …) različitih tehnologija (Crescendo smart kartice, iClass, HID 125 kHz, 125 kHz RO, mifare, legic),
  • UHF kartice kod hands free kontrole  (bolnice, rampe …)
  • mobiteli s autorizacijom u NFC ili Bluetooth modulu
  • magnetske kartice,
  • barkod zapis i
  • biometrija – najčešće otisak prsta, prepoznavanje crta lica, zjenice ….
BASYSTime ACC odlikuje se mogućnošću da se uz istu osobu veže više tokena dok su prava vezana direktno na osobu. Na primjer za ulaz u zonu s većim stupnjem zaštite uz beskontaktnu karticu potrebna je i biometrijska identifikacija. Za pristup informatičkim resursima mogu se koristiti isti mediji odnosno tokeni. Za različite zone ista osoba može imati više tokena različitih tehnologija koji mogu biti fizički na istom mediju – kombi kartice.